Menu
Your Cart

Tips bij het kopen van een frituurpan

Er zijn veel verschillende frituurpannen op de markt. Dan is het wel zo fijn om te weten waar je op moet letten tijdens het kopen van nieuwe frituurpan. Door jezelf een aantal vragen stellen wordt het aanschaffen van frituurpan gemakkelijker. Stap voor stap zullen wij deze vragen met je doorlopen.

Hoeveel inhoud heb ik nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van je gezinsgrootte. Tenzij je natuurlijk elk weekend een frituurfeestje geeft. Om deze vraag te beantwoorden maken we gebruik van onderstaande tabel.

Gezinsgrootte

Inhoud

1 a 2 personen

2 liter

Ouders met 2 kinderen

2,5 liter

5 personen of meer

3,5 liter

Grote gezinnen en grote eters

4 liter

 

Naast enkele friteuses kan je ook kiezen voor een dubbele frituurpan. Zo kan je nog meer snacks en friet tegelijk bakken. De dubbele frituurpan is uitermate geschikt voor feestjes en voor grote gezinnen. Ook in veel horeca gelegenheden worden duo friteuses vaak gebruikt.

Wel of geen koude zone?

Veel frituurpannen zijn tegenwoordig voorzien van een koude zone. Een koude zone zorgt ervoor dat aangebrande restjes voorgoed verleden tijd zijn op de bodem van je frituurpan. Dat komt doordat de temperatuur onder het verwarmingselement veel lager is dan waar de patat en/of snacks zich bevinden. Het voordeel hiervan is dat het frituurvet dus veel schoner is, en dus gezonder is! Hierdoor hoef je het frituurvet ook minder vaak te verschonen, wat zo wel tijd als geld scheelt. Het enige nadeel van een frituurpan met koude zone is dat ze duurder in aanschaf zijn dan een normale frituurpan.

Frituurvet of hetelucht ?

Wanneer je een nieuwe frituurpan gaat kopen is het ook handig te bedenken of je een gewone frituurpan wilt die friet bakt op basis van frituurvet of dat je gaat voor een hete lucht friteuse. In een gewone frituurpan zijn de snacks sneller klaar dan een frituurpan zonder vet, maar de hetelucht friteuse is veel gezonder dan een andere frituurpan. De hetelucht friteuse is in aanschaf duurder maar naast friet en snacks kan je ook groeten, vlees, vis en brood in dit apparaat bereiden. Daarnaast is de frituurpan zonder vet ook gemakkelijker schoon te maken.

Extra veilige friteuse?

Wanneer veiligheid bij jou op de eerste plaats komt, dan kies je voor een frituurpan met een koude wand en koude handvatten. De koude wand houdt in dat de buitenkant van de frituurpan niet warm wordt. Vooral wanneer je kinderen hebt, is het aan te raden een frituurpan met koude wand te kopen. De koude handvaten zorgen er voor dat je frituurpan tussentijds kunt verplaatsen, zonder je vingers te verbranden.